ingyen webstatisztika
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
     
 


KÜLÖNLEGES AJÁNLAT
Óráink márka szerint Kizárólag eredeti óráinkat hivatalos garancialevéllel és jótállással értékesítjük!


A márka története


Fritz Schluep Grenchenben, a Jura hegyek lábánál alapította kis órásműhelyét 1919-ben. Mindössze 3 fős személyzettel és rendkívül erős vállalkozói szellemmel Felco névvel kezdett el korszakalkotó órákat gyártani. Egy évvel később már 15 fővel dolgozott együtt. Schluep tudta, hogy ha hosszútávú sikert szeretne elérni, akkor Svájc határain kívülre is néznie kell, hogy ezt biztosítani tudja. Ennek köszönhetően cége hamarosan elkezdett Németországba, Amerikába és Japánba exportálni.

 

Az 1920-as évek egyértelműen az Art Deco-ról szóltak. A Párizs nevével fémjelzett időszak egyértelműen rányomta bélyegét az óragyártásra, beleértve ebbe Schluep első modelljeit is, amelyeket elegáns formák, értékes anyagok és letisztult színek jellemeztek.

 

Az 1935-ös 309 715 számú női óra személyében a cég egy olyan desingt hozott létre, amely tükrözte a ’30-as évek szellemét. A 18 karátos arany finissel és domború kristályüveggel ellátott óra egy olyan ékszer, amely megtestesíti az akkori nőt: nőies volt és magabiztos.

 

1938-ban Bruno Schluep, az alapító fia, órásmester, aki a Le Locle technikumában tanulta a szakmát, csatlakozott a családi vállalkozáshoz.

 

Az 1940-es évek elsősorban a II. világháború hatása alatt zajlottak. Az óragyártásban ez precizitást, funkcionalitást és megbízhatóságot jelentett, és egy 30.000 órára szóló megrendelést hozott a Schluep családnak az USA hadseregétől.

 

1952-ben új órageneráció látott napvilágot, Titoni név alatt, amely megfelelt a változó piaci igényeknek. Logónak a kínai szilva virágát választották. Ez a virág napjainkig a cég időtállóságát, és kifinomult termékeit testesíti meg.

 

Az 1955-ös Maharajah kollekció esetében a tradicionális órakészítést egyesítették a diszkrét luxussal. Csillogó szépségével elbűvölte az órák szerelmeseit, és nem csak az indiai piacon.

 

1956-ban kifejlesztésre került a kézzel készített Felca hold –fázis óra, mire az ember a Holdra lépett. Hónap-nap-dátum kijelzőjével egy igazán időtlen és gyönyörű modell.

 

Az 1957-ben kifejlesztett ’Desert Router’ az Overland Desert Mail Service buszvezetőinek hivatalos órája. Ez a buszvonal Szíria fővárosát, Damaszkuszt köti össze az iraki Baghdaddal, a sivatagon keresztül. Ebauch óraművel és Monorex típusú ellenálló képességének köszönhetően ez a modell képes ellenállni az extrém klíma viszontagságainak.

 

1959-ben az alapító, Fritz Schluep meghalt. Fia, Bruno vette át a céget és a családi örökséget, továbbra is a nemzetközi piacon tartva a grencheni székhelyű vállalatot.

 

Az amerikai pop art hatásának köszönhetően 1962-ben napvilágot láttak a geometrikus formájú, és élénk színű modellek.

 

1969-ben, a Holdraszállás évében a Titoni bemutatta az ’Airmaster’-t, egy nemesacél férfiórát, amely legalább olyan korszakalkotó volt, mint maga az esemény. Azonnal megszámlálhatatlan rajongót szerzett világszerte, radikálisan modern formájának köszönhetően. Egészen napjainkig a Titoni húzómodelljei közé tartozik.

 

1979-ben a Titoni megalkotta a ’Seascoper’ modellt, amely egy robosztus, vízálló modell, kifejezetten búvárok számára. A sportemberek és búvárok igényeinek megfelelően kifejlesztett óra megtestesíti a mechanikai kifinomultságot, és a kalandok iránti szenvedélyt.

 

1981-ben röviddel a cég 60 éves évfordulója után, Bruno Schluep meghalt. Fia, Daniel átvette a cég irányítását.

 

1983-ban piacra dobták a ’Space Star’ modellt, egy automata órát, amely posztmodern dizájnjával a kulturális sokszínűség előtt tiszteleg. Ez a letisztult, puritán modell napjainkig is népszerű maradt.

 

1994-ben a ’Cosmo 3000’ automata mesterdarabbal, a Titoni egy két időzónás modellt vezetett be a piacra. A diszkrét design kontrasztot alkot a szíjjal, különböző asszimetrikusan elrendezett darabjai meglepően elegáns kinézetet kölcsönöznek neki.

 

2005-ben kiadott limitált szériás modelljeivel a Titoni a kínai tengerész, Zheng He előtt tiszteleg. Sportos világóra, történelmi/földrajzi mintás számlappal.

 

A 2006-os ’Master Series’-zel a Titoni bemutatott egy luxus kronométert, amely megkapta a Contrôle Officiel Suisse des Chronométres pecsétjét. A ’Master Series’ minden tulajdonságnak birtokában van, ami generációról generációra a jövő klasszikusává teheti.

 

2009-ben a vállalat büszkén tekint vissza 90 éves független történetére és üzleti sikerére. A cég irányítása továbbra is a Schluep család kezében van, Grenchen városában. A tradicionális alapokon nyugvó manufaktúra bizakodóan tekint a jövőbe, egy kissé áttervezett logóval, és szlogennel: „Shaping moments of life”.