ingyen webstatisztika
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
     
 


KÜLÖNLEGES AJÁNLAT
Óráink márka szerint Kizárólag eredeti óráinkat hivatalos garancialevéllel és jótállással értékesítjük!


 

 A márka története


1905-ben Hans Wilsdorf és sógora, Alfred Davis megalapították cégüket, a „Wilsdorf and Davis”-t, Londonban. Ekkor még Hermann Aegler svájci Wilsdorf & Davis cégéróraműveket importáltak Angliába, és jó minőségű, pl. Dennison tokba helyezték őket. Ezeket az órákat később ékszerészeknek adták el, akik saját neveiket vésték az órák számlapjára. Így tehát a legkorábbi Wilsdorf és Davis gyártotta órák számlapján „W&D” felirat olvasható.

W&D gravírozással ellátott óra
1908-ban Wilsdorf áthelyezte székhelyét La Chaux-de-Fonds-ba, Svájcba. A Rolex nevet 1915. november 15-én jegyezték be. A Rolex név eredetét illetően sok legenda kering. Wilsdorf azt szerette volna, hogy óráinak nevét minden nyelven könnyen ki lehessen ejteni, elég rövid legyen ahhoz, hogy jól mutasson az órák számlapján, és szerinte ez egy hangutánzó szó, amely úgy hangzik, mintha egy felhúzott óra ketyegne. Nem megerősített információk szerint azonban a név a francia „horlogerie exquise” –„kivételes óramű” kifejezésből ered.

Rolex Oyster hirdetés
 

1914-ben a Kew Observatory ’Class A’ kitüntetéssel - amit addig csak exkluzív tengerészeti kronográfok kaphattak - díjazott egy Rolex órát.

 1919-ben Wilsdorf Genfbe költöztette cégét, Rolex Watch Company néven. Később ez a név Montres Rolex SA-ra, majd végül Rolex SA-ra változott. Ezek után a vállalat újra az Egyesült Királyságba költözött, mivel ott kedvezőbbek voltak az arany- és ezüstfelhasználással kapcsolatos költségek.

 Felesége 1944-es halálakor Wilsdorf a Rolex cég minden részvényét a felesége tiszteletére alapított alapítványba vitte át, biztosítva ezzel, hogy a cég bevételeinek egy része biztosan jótékonysági célra menjen. A Rolex cég mai napig magánkézben van, és részvényeit semelyik tőzsdén nem jegyzik. 

A Rolex hivatalos weboldala:
www.rolex.com