ingyen webstatisztika
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
     
 


KÜLÖNLEGES AJÁNLAT
Óráink márka szerint Kizárólag eredeti óráinkat hivatalos garancialevéllel és jótállással értékesítjük!


 
Habár Magyarországon kevésbé cseng ismerősen a márka neve, a Hanhart órák évtizedes történelmi hagyománnyal bírnak. Ezt igazolja minden egyes precíziós időmérő óra, ami a Hanhart óracsaládjában található.  A vállalat már az 1920-as években elkezdte a stopper órák gyártását, és mai napig is ezek a darabok a márka húzó modelljei. Néhány évvel később elkezdődött a zsebórák és karórák gyártása, és végül 1930-ban az első pilóta kronográfok gyártása is elindult. Hosszú évekig tartó gyártási szünet után a legendás pilóta kronográfok újra felbukkantak a piacon. 2006-ban egy új kronográf és két karóra modell egészítette ki a Hanhart már meglévő óracsaládját.
 


Egy kis történelem...

A korai 1920-as években a cég órásainak úttörő látomása támadt: szerettek volna egy olyan, megfizethető mechanikus stopper órát a piacra dobni, ami nemcsak pontos, de nagyobb értéket képez, mint bármelyik eddigi óra a piacon. 1926-tól kivételes minőségű zseb és karórák gazdagították a termékválasztékot. 1938-ban a Fekete erdő szívében található Gütenbach központban gyártó cég kifejlesztette az első kronográfos Hanhart modellt, ami hamarosan a cég zászlóvivő termékévé vált: az egy gombos kronogfáfos “Kaliber 40”, melyet később a két gombos kronográfos “Kaliber 41” és a Tachy Tele követett. 1950-es évektől a mechanikus stopperóra gyártására kezdtek koncentrálni és a vállalat abbahagyta a kronográfos pilóta óra gyártását

Az 1960-as években a Hanhart piacvezetővé vált a stopperórák gyártása terén, és egészen napjainkig a gyárüzem legfontosabb vonulata a stopper maradt.


Az 1990-es évek szellemében a Hanhart visszatért legendás kronográfos óráihoz, a kezdeti sikerek gyökereihez. A cég egy új korszak alapkövét fektette le az 1939-ben elkészített kronográfos pilótaóra újragondolásával. Ma a Hanhart kollekciójában 14 különböző olyan modellt találhatunk, amelyek történelmi hűséget mutató, újragyártott konstrukciók, illetve egészen autentikusak, az eredeti pilóta és tengerészeti vonalat követik. A Hanhart kronográfjai napjainkban az exkluzív gyűjtők, illetve a finom pontosságot kedvelők gyűjteményeibe kerülnek. 2006-ban az új kronográf és a két legújabb karóra bevezetésével a Hanhart egy történelmi múlt méltó újjászíületését idézte elő.


A valódi szakértők első ránézésre felismernek egy Hanhart órát: minden darab rendelkezik az összetéveszthetetlen számlappal, amely az 1939-ben gyártott eredeti óra jellegzetességeit hordozza magában. A sportos elegancia megjelenésén kívül a kollekció – elérhető mind mechanikus és automata szerkezettel – a legkimagaslóbb szerkezeti szabvánnyal és pontossággal rendelkezik valamint kezelése is igen egyszerű.


A teljes Hanhart vonal az elődjeihez hasonlít, működésében és technikai részleteiben egyaránt. A modern kor igényeit ugyanúgy szem előtt tartja, mint ahogyan a vintage életérzésnek is hű példája.


Mi teszi a Hanhart óráit olyan különlegessé? (A teljesség igénye nélkül...)

-       Asszimmetrikus gomb távolság.

-         Hornyolt lünetta, mely mindkét irányban forgatható, a rendkívül erős, jól záródó tok, és egyedien kidolgozott korona.

-         A mutatók végükön hegyes nyílban végződnek, így biztosítva, hogy a nagy átmérőjű számlapon pontosan leolvasható legyen az idő.

-         Az „elaboré soigné”- szabványnak megfelelő ródiumozott alkatrészek, amelyek kevésbé vannak kitéve a kopásnak, illetve az első osztályú domború zafír kristályüvegbe zárt számlap.

-         A számlapon található számokat, indexeket, és a mutatókat is úgynevezett "Superluminova" anyaggal kezelték, így sötétben is lehetővé válik az idő pontos megállapítása

-         Az eredetinek megfelelően, a mechanikus modell tokja háromszorosan biztosított, így a gondatlan felnyitás lehetetlen.  A zafír kritály hátlap lehetővé teszi, hogy az óraszerkezet precíziós működését megcsodálhassuk..

-         Minden Hanhart óra vízálló, 100 méterig (10 bar nyomásig).

-         A certifikációval ellátott és limitált szériák nem csak a gyűjtők számára jelentenek egyedülálló élményt.

 


731.200-011

€ 2727

733.220-6428

€ 3048