ingyen webstatisztika
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
     
 


KÜLÖNLEGES AJÁNLAT
Óráink márka szerint Kizárólag eredeti óráinkat hivatalos garancialevéllel és jótállással értékesítjük!


 

A márka története


A Graham egy egyértelműen angol név egy tökéletesen angol órának. Egészen pontosan egy angol órásmester, George Graham vezetékneve, aki 1673-ban született és Londonban élt a Fleet Streeten.

A Greenich Királyi Obszervatórium
London a XVII-XVIII. század idején egyértelműen az óragyártás egyik legjelentősebb pontja volt. Egy erőteljesen fejlett város, amelynek volt üzleti kultúrája, és jelentős méretű tengeri flottája révén az időmérésben is rendkívül érdekelt volt.

Mint ahogyan sok britet előtte és utána, Grahamet sokkal inkább érdekelték a találmányok, mint a pénz. Számos újdonságot talált fel, azonban soha nem szabadalmaztatta őket.
Például megalkotta az első stopperórát. Kitalált egy higanyból öntött ingarendszert, ezáltal sokkal pontosabbá téve az órákat extrém meleg, ill. hideg időjárás esetén. Ezen kívül feltalálta az azóta róla Graham-gátlóműnek elnevezett szerkezetet, amely szintén az órák pontosabb járását eredményezte, és amit a mai napig használnak ingaórák készítésénél. Ezt a karórákban használatos svájci gátlómű elődének tekinthetjük. Ezeken kívül készített órát a Greenwich Royal Observatory számára is.

Eredeti Graham szerkezet
Graham nagyon nyílt természetű ember volt, nem habozott megosztani újdonságait. Gyakran segített kortárs órásmester társainak, (mint pl. John Harrison és Julien Le Roy) problémáik megoldásában, amivel kiérdemelte a „Tisztességes George” becenevet.
George Graham Henry Aske-tól tanulta mesterségét, majd később Thomas Tompionnal kezdett együtt dolgozni. Tompionnal hamarosan barátok lettek, miután Graham elvette Tompion unokahúgát Elizabeth-et. Tompion 1713-mas halálát követően Graham vette át a vállalkozást.
Graham valóságos pillére lett a tudományos órakészítő szervezetnek és 1721-ben megválasztották a Royal Society tagjának, valamint közreműködött a Philosophical Transactions tudományos újság több, mint 20 kiadványában. Graham 1722-ben az Órakészítők Társaságának Mestere címet is kiérdemelte.George GrahamGraham 1751-es halálát követően testét a Westminster Apátságban helyezték örök nyugalomra barátja, Thomas Tompion mellett.

Napjainkban George Graham örök kíváncsisága inspirálja a Graham céget. Valamint ez a kíváncsiság segíti a Graham mérnökeit, hogy olyan „pimasz” mesterdarabokat hozzanak létre, amelyek különböznek bármely svájci órától.
A Graham órák magabiztosságot sugároznak, nem szerények és tartózkodóak. Sokkal nagyobb óraművel, mutatókkal és egyéb sajátosságokkal rendelkeznek, mint a többség.

A Graham cég kissé rendhagyó módon alkalmazza a különböző anyagokat és mechanizmusokat. Például a stopperóra indítógombja kerámia és karbon felhasználásával készül. A Graham cég célcsoportjának az aktív, sportos, akár extrém életmódot folytató embereket tekinti, mivel éveket szenteltek annak, hogy a lehető legellenállóbb órákat kialakítsák, és ennek az igénynek megfeleljenek.


A Graham hivatalos oldala:
www.graham-london.com