ingyen webstatisztika
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
     
 


KÜLÖNLEGES AJÁNLAT
Óráink márka szerint Kizárólag eredeti óráinkat hivatalos garancialevéllel és jótállással értékesítjük!A Breitling márka története
 

1884. Svájcban, a Jura-hegységben, St. Imier-ben Leon Breitling megnyitotta műhelyét, amely kronográfok, zsebórák és tudományos időmérők készítésére specializálódott.

1892. Leon Breitling áthelyezi székhelyét La Chaux-de-Fonds-ba, az órakészítés fellegvárába.

 1914. Leon Breitling meghal. Fia, Gaston Breitling veszi át a műhely irányítását.

 1915. Az I. világháború idején Gaston Breitling felfedezte a repülésben rejlő lehetőségeket, az igényt a precíziós időmérőkre, így a cég bevezette a piacra az első kronográfokat és karórákat, amelyeket elsősorban pilóták számára fejlesztettek ki.

 1923. A cég kifejleszti az első független kronográf szerkezetet. Start és return-to-zero funkciókkal kiegészítve.

 1932. Gaston fia, Willy Breitling leváltja édesapját a cég élén.

 1934. A Breitling kifejleszt egy másod-kronográfos órát, amely lehetővé teszi, hogy több, egymást követő rövidebb időtartam is mérhető legyen egy pusher-t haszálva. Ezzel kialakul a Breitling kronográfok végleges formája.

 1936. A Breitling a Royal Air Force hivatalos támogatója lett. Többek közt ez a kapcsolat alapozta meg a Breitling hosszú kapcsolatát a légierővel.

 1942. A Breitling bevezeti a Chronomat modellt, az első kronográfot, amely megfelel a körkörös logarlécnek. Ezzel párhuzamosan bővíti vevőkörét, az amerikai fegyveres erők bevonásával.

 1952. A Breitling megalkotja a Navitimer-t, amelyet nem is karórának, hanem „csukló-műszernek” is nevezhetünk. Számlapja segítségével könnyedén kiszámolható minden olyan adat, amely a repüléshez szükséges. Ez az univerzális kronográf rendkívül gyorsan a pilóták kedvence lett a világ minden pontján.

1962. Scott Carpenter asztronauta a cég Cosmonaute kronográf modelljét viselte földkörüli útján, az Aurora 7 űrkapszula fedélzetén.

1969. A Breitling bemutatta saját automata kronográfját. Ez a technikai bravúr nagy áttörést jelentett az egész svájci óraipar számára.

1979. Ernest Schneider pilóta és óragyártó került a Breitling cég élére.

1984. A Breitling a Frecce Tricolori számrára készít órákat.

1985. Aerospace- az első elektronikus kronográf.

 Napjainkban: a manufaktúra továbbra is egyre több innovatív, csúcsminőségű modellel jelentkezik az órapiacon.