ingyen webstatisztika
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
     
 


KÜLÖNLEGES AJÁNLAT
Óráink márka szerint Kizárólag eredeti óráinkat hivatalos garancialevéllel és jótállással értékesítjük!

Corum Double Eagle Coin Watch
082.355.56/0001 MU51Modellszám:082.355.56/0001 MU51
Javasolt nemzetközi fogyasztói ár:
 
€ 13.600
 

Órauniverzum kedvezményes ára:

€ 8160

Állapot:új
Típus:klasszikus, sportos
Viselője:férfi
Szerkezet:

Corum automata Cal. CO-082, 21 köves szerkezet 28.800 vph óránkénti rezgésszámmal, 42 órás járástartalékkal
Tok:18 karátos
sárga arany
Szíj / Csat:krokodilbőr
Vízállóság:30 méter
Funkciók:normál időmérő


Eredeti Corum automata férfi luxus óra 42 órás járástartalékkal a limitált példányszámú Double Eagle Coin Watch sorozatból, mely az 1904-ben kiadott 20 dolláros érme két sas-t (innen a neve: Double Eagle) ábrázoló oldalát mutatja.  A számlap az 1904-es amerikai 20 dolláros érmének mintájára készült. 40 mm átmérőjű tokja, számlapja és hátlapja 18 karátos sárga aranyból készült. Üvege tükröződésmentes és kimagaslóan karcálló zafírüveg. Az óra oldalán lévő koronát egy 0,06 karátos gyémánt ékesíti. Az óra és perc mutatók fekete színűek. Az órához fekete krokodilbőr szíj tartozik. 30 méterig cseppálló.


Megrendelem


 „La Clef du Temps Parfait”
(A tökéletes idő kulcsa)


A CORUM céget 1955-ben La Chaux-de-Fonds-ban, Svájcban alapította Gaston Ries egyedülállóan tehetséges órakészítő, unokaöccse René Bannwart közreműködésével. Bannwart ezt megelőzően a Patek Philippe-nél dolgozott, valamint az Omega első kreatív részlegének megalapításánál is segédkezett. Párosuk tehát tökéletes összhangban volt, Ries felelt a gyártás részleteire, Bannwart pedig szemmel tartotta a kreatív munkálatokat. Ezek után már csak a megfelelő név hiányzott, a ’quorum’ szót CORUM-ra egyszerűsítették, valamint logónak az azóta legendássá vált függőlegesen álló kulcsot választották.
Az első CORUM órák 1956-ban, nagy sikert aratva jelentek meg a piacon. Sikerüket merész és különc stílusuknak köszönhették, és az olyan modelleknek, mint pl. a ’Chinese Hat’, a ’Golden Tube’, és a ’Longchamp’, amelynek tokja teljesen különállt a szíjától. Ezt az egyedülálló megoldást a versenytársak is széles körben másolni kezdték, ekkortól tehát a CORUM tagadhatatlanul divatdiktátorrá vált.
 A sikerszériát Gaston Ries váratlan halála szakította meg 1958-ban. Ennek, valamint az új kollekció körüli kapkodásnak köszönhetően néhány óra számlapjáról lemaradtak az óra jelzések, amivel a CORUM ismét divatot teremtett. 1964-re a CORUM megalapozta jól megalapozott és megérdemelt világhírnevét, miután bemutatta az amerikai 20 dolláros érmét ábrázoló modelljét, a ’Double Eagle Coin’-t, amelyet számos amerikai elnök és civil egyaránt viselt.
 1983-ban a szintén világhírű, árbocszalagokkal díszített Admiral’s Cup kollekció keretében a cég alapítványt indított az előkelő Champagne Mumm Admiral’s Cup yacht versennyel közösen, ezért a kapcsolatért az alapító fia, a yachtokat szenvedélyesen kedvelő, Jean-René Bannwart a felelős.
 2000-ben az óraiparban szokatlan lépés keretében a CORUM gazdát cserélt. Az új tulajdonos Severin Wunderman, (majd napjainkban fia Michael Wunderman), a 25 éves óragyártási tapasztalattal rendelkező üzletember lett, akinek nevéhez a Gucci divatház órakollekciójának alapítása és gyártása fűződik. A CORUM megvalósította az újabb kihívásokat kereső üzletember innovatív luxusórákhoz fűződő álmait. Wunderman keze alatt továbbra is dinamikus és merész kollekciók születnek, amelyek vásárlókat és gyűjtőket egyaránt izgalomban tartják. Ilyenek pl. a Bubble óra évenkénti limitált, kézzel festett szériái, vagy a drágakövekkel pazarul díszített modellek, amelyeket gazdag és híres emberek viselnek csuklóikon világszerte.
 A CORUM órái stílus és funkció tekintetében széles spektrumot fognak át. Ez tulajdonképpen a cég alapítási filozófiájának lényegét ragadja meg, mint minőség, kreativitás, és innováció. Napjainkban a vállalat az alábbi kategóriákba sorolja termékeit: Heritage, Prestige, Jewelry, Romantic, Design.