ingyen webstatisztika
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
     
 


KÜLÖNLEGES AJÁNLAT
Óráink márka szerint Kizárólag eredeti óráinkat hivatalos garancialevéllel és jótállással értékesítjük!A TAG Heuer története

 

A TAG Heuer megtestesíti az órakészítés képzeletet megragadó, egyedi hagyományának 150 évét, valamint felidézi a múltat, és építeni kezdi a következő 150 évet. Tükrözi az innovációt, precizitást és teljesítményt, valamint a tekintélyes sportok iránti töretlen szenvedélyt.

 Mi különböztet meg két márkát egymástól? Miért kínál a TAG Heuer olyan termékvonalakat, mint a TAG Heuer Formula 1, Monaco, Carrera, az SLR Chronograph vagy a Grand Carrera? Miért a TAG Heuer az egyetlen óramárka, ami olyan karórákat készít, amelyek tized, század, sőt ezredmásodperc pontossággal működnek? Hogyan lehetséges, hogy időmérő szerkezetei akár tízezred másodperc pontossággal mutatják az időt? A válasz egyszerű: minden a géneken múlik, mint az emberi test esetében. Az egyedi kombináció, amely minden embert megkülönböztet egymástól, és magába foglalja annak jogát, hogy születésünktől fogva a szüleinktől örökölt tulajdonságokkal leszünk felruházva.

 Eduard HeuerUgyanez a márkákra is igaz. A TAG Heuer magában hordozza alapítója Edouard Heuer, és fiainak Jules-Edouard és Charles-Auguste-nak vizionárius génjeit, vállalkozó kedvüket, innovatív személyiségüket, szenvedélyüket a precizitásra való törekvésre, és mély szeretetüket a tekintélyes sportok iránt. Az oszcilláló szárnytól a Mikrograph-ig - ami a világ első mechanikus stopperórája volt, századmásodperc pontossággal – mind olyan találmányok, amelyekre a TAG Heuer a mai napig alapozhatja pozícióját az órakészítés világában. Azóta az alapítók által meghatározott kereteken belül, napjainkban a menedzsment tagjokk bölcsességének köszönhetően tovább épül a márkasajátosságokra való építkezés, az erőfeszítések mind a termék, mind a kommunikáció fejlesztésére egyaránt összpontosulnak. DNS-ünk egyedülálló: a XIX. században került kialakításra, és jelentős arányban képviselteti magát a XXI. században is. A 2006-ban bemutatott Calibre 360 állandósítja az 1916-os Mikrograph által született szenvedélyt a pontosságra, míg ezalatt a TAG Heuer Formula 1 megtestesíti végső keverékét a presztízsnek és teljesítménynek, sportnak és csillogásnak, mint pl. az Olimpiai Játékok vagy az agárversenyek tették az 1920-as években.

 Az új, 2008-ban létrehozott TAG Heuer 360 Múzeum méltón ünnepli a kivételes TAG Az első Heuer hirdetés, 1913.Heuer DNS-t, az egyedülálló sportszeretet örökségét és a folyamatos, merész felfedezéseket technikai innovációk és precizitás tekintetében. Mint ahogyan remekműveink is innovatívak, ezt a múzeumot is úgy terveztük, hogy többek közt helyet ad a világ első 360°-os kúp alakú képernyőjének is, amelyet 12 számítógép üzemeltet, óránként több, mint 1 millió képet feldolgozva, dinamikus prezentációt adva a TAG Heuer órakészítésének történetéről, amely majd’ másfél évszázada tart. Végül, de nem utolsó sorban, ez a múzeum a TAG Heuer avant-garde, környezetbarát központjában található, energiatakarékos szerkezetével, amely lehetővé teszi, hogy a természetes fény akadálymentesen áramoljon az épületben. Engedjék meg, hogy elkalauzoljam Önöket egy utazásra, amely a páratlan örökségből az elképesztő jövőbe vezet, ahol minden lehetséges…vallják Jack Heuer tiszteletbeli elnök, és Jean-Christophe Babin, a TAG Heuer vezérigazgatója.


A Heuer gyűjtők első nemzetközi csúcstalálkozója

 

125th golden anniversary celebration emlékóra2008. május 18. és 20. között a TAG Heuer volt a házigazdája az óráit és kronográfjait gyűjtők első nemzetközi találkozójának.

 A kaland 2006-ban kezdődött, mikor egy amerikai gyűjtő, egy nagy Atlantai ügyvédi iroda polgári ügyvédje, Jeff Stein felvette a TAG Heuerrel a kapcsolatot. Mialatt ugyanis Stein a NASA múzeumában nézelődött, észrevette, hogy John Glenn az első, 1962-es amerikai űrutazás pilótája egy Heuer órát viselt. A TAG Heuer így ellátogatott a gyűjtő honlapjára (www.onthedash.com) és fórumára, ahol más gyűjtőkkel cseréltek tapasztalatot, és egy nagyon aktív kommunára bukkant, azokra az emberekre, akik világszerte Heuer órákat gyűjtenek, számos weboldalt szentelnek ikonikus óráinak és kronográfjainak, valamint akiket elbűvöl a cég innovatív szellemisége és legendája. Az egymást csak virtuálisan ismerő gyűjtők összehozásának ötlete a 2007-es Baseli Vásáron fogalmazódott meg a TAG Heuer, Jeff Stein és egy holland gyűjtő, Ron Henselmans között. A 2008 januárjában, La Chaux de Fonds-ban megnyitott TAG Heuer 360 múzeum, ami jó előkészítése volt a gyűjtők találkozójának, amit  2008 májusára tettek.

 Hét különböző országból nyolc gyűjtő utazott Neuchâtel-be és La Chaux de Fonds-ba. A két napos program alatt megnézték az órakészítő manufaktúrát, és a cég azon osztályát, ahol több, mint 3000 Heuer gyűjtők számára értékes, forgalomból kikerült terméket tartanak. Továbbá lehetőséget kaptak, hogy maguk állítsanak össze egy óraszerkezetet és egy Monaco órát is, amelyet először 1969-ben adtak ki, és amely népszerűségét nem csak asszertív, innovatív és időtlen kinézetének köszönheti, hanem annak is, hogy ezt a modellt viselte Steve McQueen a Le Mans című filmben, 1971-ben. A privát látogatás a TAG Heuer múzeumában, melynek keretében kiváltságos hozzáférést kaptak archív anyagokhoz, több mint 1000 a gyűjtők számára felbecsülhetetlen darabbal együtt, igazán kerekké tette a látogatást La Chaux de Fonds-ban.

 Jack W. HeuerMindezek mellett az esemény fénypontja a barátságos találkozó volt Jack W. Heuerrel, az egyik családtaggal, aki 1958 és 1982 között igazgatta a márka körüli teendőket, és jelen pillanatban is a cég tiszteletbeli elnöke. „Nagyon komoly benyomást tett rám a gyűjtők tudása. Nem csak az én időm óráira és kronográfjaira vadásznak, hanem a legapróbb információkra is, amelyek felmerülnek a márkával kapcsolatban. Olyan anekdotákat élesztenek fel bennem, amelyeket jómagam már rég elfeledtem. Örömet okoz, hogy láthatom a TAG Heuer máig tartó lendületét, amely a világ minden részén fellelhető. Ezek az emberek teszik erőssé a céget.”

 Kik ők, és hogyan gyarapítják gyűjteményeiket?

 Egy SAP mérnök, egy autópiaci marketingszakértő, egy órásmester unokája, egy ékszerész és egy gyermekgondozó központ vezetője, valamint egy ügyvéd… Mindössze egy közös van bennük: a Heuer órák iránti szenvedély. Közülük egy alapított egy céget is, amely Heuer kronográfokat, és reprodukciókat árusít a 60-as 70-es évekből (www.classicheuer.de). A gyűjtők Szent Gráljai azok a Heuer termékek, amelyek habár nem újak, még sosem viselték őket, és eredeti csomagolásban találhatóak. Ezek nem ritkán egy-egy régi ékszerüzlet elfeledett fiókjaiból kerülnek elő. Egyes kronográfok értéke így meghaladhatja az 55 000 eurót, és egy egyszerű doboz akár 600 euróba is kerülhet.

 „Ezek a gyűjtők kivételes részét képezik a TAG Heuer információkeresésének és történelmének. Csapatunk, legyen szó az archiválási csoportról, a múzeum kurátoráról vagy az antik modellek restaurátorairól, gyakran támaszkodik a tudásukra, hogy meghatározzuk egy-egy darab korát, vagy információkat gyűjtsünk régi darabokról. Megtiszteltetés itt üdvözölni őket, találkozni velük és megmutatni számukra a márkát a mai formájában.” – nyilatkozta Jean-Christophe Babin, a TAG Heuer vezérigazgatója.

 

A TAG Heuer hivatalos weboldala:
www.tagheuer.com